Toepassingsgebied

  • Kantoorpand
  • Industriehallen
  • Woningbouw corporaties

Woningbouw corporaties

Zonnepanelen zijn niet meer exclusief voor een klein groepje milieubewuste mensen. In Nederland hebben steeds meer mensen interesse in zonnepanelen. De afgelopen jaren zijn miljoenen euro’s subsidies uitgekeerd om het gebruik van duurzame producten en oplossingen te stimuleren. Voordat je beslissingen neemt over zonnepanelen, is het belangrijk eerst goed uit te zoeken wat de voordelen zijn en wat de opbrengst is bij uw specifieke situatie.

Op Zonnepaneel-Subsidies.nl staat algemene informatie over zonnepanelen en zonneboilers. Het is ook mogelijk om offertes van diverse zonnepaneelspecialisten te vergelijken. Dit kan aardige besparingen op de aankoopkosten geven.

Dubbele winst
Voor woningbouwcorporaties kan het heel interessant zijn eens goed uit te laten zoeken of het haalbaar is hun huizen van zonnepanelen te voorzien. Zonne-energie is een duurzame manier om energie op te wekken. Naast het opwekken van zonnestroom kan ook het water opgewarmd worden voor in keuken en douche. Een combinatie met het vloerverwarmingssysteem is ook mogelijk.

Zonne-energiesystemen zijn een financieel aantrekkelijke keuze. Het is niet voor niets dat deze systemen steeds vaker te zien zijn op daken van woningen, kantoren, winkels en overheidsgebouwen. Dubbele winst: een aanzienlijke besparing op de energienota en ook nog eens goed bezig voor het milieu.

Kantoor

De overheid stimuleert de investering in zonnepanelen. We moeten immers voldoen aan de klimaatdoelstellingen van 2020. Van de energiebronnen moet 16% duurzaam zijn. Voor ondernemers (BV, eenmanszaak, maatschap, VOF, etc.) zijn er interessante landelijke subsidies op zonnepanelen. Verschillende gemeentes hebben ook nog eens gemeentelijke subsidies voor lokale initiatieven als het gaat om zonnepanelen.

 

Subsidie
Bijna alle zakelijke subsidies op zonnepanelen betekenen een extra fiscale aftrek. De onderneming moet winstgevend zijn om er profijt van te hebben. Zo niet, dan zijn de subsidies minder of niet interessant. Laat u goed informeren.

 

Terugverdientijd
Je beslissing om te investeren in zonnepanelen hangt natuurlijk ook af van de tijd waarin je de kosten hebt terugverdiend. Om deze terugverdientijd te berekenen, moet je vooral kijken naar je verbruik. Dat bepaalt in welke tariefgroep van energiebelasting je hoort.

Neem contact op voor een nauwkeurige berekening voor uw situatie.

Industriehallen

Industriële gebouwen zijn vaak groot en hoog. De daken zijn vaak ideaal voor de productie van zonne-energie. Maak daar gebruik van door zonnepanelen te plaatsen. De zonne-energie via de zonnepanelen zorgt dat je bedrijf niet langer afhankelijk is van stijgende elektriciteitsprijzen. Zelf je stroom opwekken, dat scheelt een berg. Als je daarnaast nog LED-verlichting gebruikt, kun  je nog meer besparen.

 

Waarde
Wist je dat de waarde van je pand toeneemt als je zonnepanelen heeft? Niet alleen financieel, maar ook maatschappelijk. Met een zonne-energiesysteem op je dak en energie-efficiënte LED-verlichting laat je zien dat je actief bijdraagt aan de bescherming van het milieu. Laat jezelf zien als een duurzaam en energie-efficiënt bedrijf voor je klanten en partners.

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten