Toepassingsgebied

  • Kantoor
  • Industrie
  • Woningbouwcorporatie

Kantoor

Op kantoren werken verschillende mensen. Het is lastig om een geschikte werktemperatuur te vinden waar iedereen zich prettig bij voelt. Voor werkgevers is het een uitdaging om een comfortabele situatie voor iedereen te creëren, terwijl bewust omgaan met het milieu niet uit het oog verloren wordt.

Warmte terugwinsysteem
Warmtepompen zijn een energiezuinig en duurzaam warmte terugwinsysteem. Een ideale oplossing. Met dit systeem kan gelijktijdig verwarmd en gekoeld worden. De warmte die uit de ene ruimte wordt onttrokken zorgt daar voor verkoeling. Die warmte kan in een andere ruimte gebruikt worden om het daar te verwarmen. Dit zorgt voor een mooie balans. Iedere ruimte heeft zijn eigen unit en eigen regeling. Kamers die niet gebruikt worden, hoeven ook niet verwarmd te worden.

Een koppeling met een energiezuinige WTW-balansventilatie unit is mogelijk. Een comfortabele werktemperatuur zorgt ervoor dat je medewerkers beter functioneren. Met het gebruik van warmtepompen bespaar je ook nog eens op energiekosten en verbetert het energielabel van je pand.

Woningbouwcorporatie

Steeds meer woningcorporaties passen warmtepompen toe bij bestaande en nieuwe woningen of complexen. Deze overstap zal steeds meer toenemen door de aangescherpte wetgeving (EPC 0,6). Het gebruik van warmtepompen in woningen heeft consequenties voor huurders, maar voor de woningcorporaties zelf. Wil je overstappen op warmtepompen? Dan is het aan te raden om samen met een van onze specialisten eens om de tafel te gaan zitten en naar je energievraagstuk te kijken. Je krijgt dan een passend advies.

Industrie

Een vermindering van fossiel geproduceerde CO₂ vraagt om een andere aanpak van de industrie wat betreft de behoefte aan proceswarmte. Omhoog transformeren is een oplossing. Een hogere temperatuur uit restwarmte van het eigen productieproces. Dit kan ook door warmte van buitenaf zoals bedrijven in de buurt of een warmtenet.

Voor dat proces kun je kiezen uit drie typen warmtepompen:

  • Compressie warmtepompen
  • Chemische warmtepompen
  • Systemen voor damprecompressie

Maak een afspraak met onze adviseurs en bekijk samen wat voor je bedrijf de beste keuze is.

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten